Alarmsystemen

Beveiligingssysteem

De gebruikelijke mechanische beveiliging van uw huis en eigendommen door middel van sloten en vergrendeling is aan verandering onderhevig. Na de gewone oplegsloten en schuifsloten kwamen al snel cilindersloten en meerpuntssloten om het inbrekers steeds lastiger te maken om ongevraagd uw huis binnen te komen.

Sinds enige jaren zijn de elektronische alarmsystemen sterk in opkomst. In eerste instantie was het een alarm met geluid en/of licht bij het verbreken van de stroom. Tegenwoordig kan er een koppeling met rookmelders, lekkagemelders en camera’s worden gemaakt en zelfs verlichting, apparatuur en verwarming kan worden toegevoegd. Door een grote ontwikkeling in gebruiksgemak kunnen de meeste systemen eenvoudig via internet of smartphone worden afgelezen en bediend. Deze nieuwe manier van beveiliging wordt ook wel domotica genoemd.

Mocht je vergeten zijn het alarm in te stellen bij vertrek, dan kan dit – door middel van enkele toetsen op je telefoon – vanaf afstand alsnog ingeschakeld worden. Kom je door file later thuis dan verwacht, dan is de verwarming, (buiten)verlichting, rolluiken of luxaflex eenvoudig aan te sturen zodat geen voorbijganger in de gaten heeft dat er niemand thuis is.

En zit je bij de buren aan de koffie maar ligt de kleine op bed of verwacht je nog een pakje wat gebracht zou worden? Door middel van een ingenieus camerasysteem kan je op je smartphone zien of je kindje al wakker is en wie er voor de deur staat als er gebeld wordt.

Elektronische beveiliging is allang niet meer iets wat alleen in villawijken leeft. Door het gebruiksgemak is het een moderne manier van beveiliging op vele vlakken geworden. Zelfs energieaanbieders adverteren met beveiliging van het huis tegen inbraak en brand op contractbasis waarbij de aanleg en het materiaal in een abonnementsvorm aangeboden wordt.

Het beveiligen van je huis krijgt hierdoor een heel andere invulling en betekenis.
Laat het echter aanleggen door een bedrijf met een BORG keurmerk. Zij geven BORG-certificaten en -opleveringsbewijzen waardoor je bij de verzekering kan aantonen dat het deskundig en betrouwbaar is aangelegd. Dat geeft als eerste al een veilig gevoel, toch?